Bye Manolo, Gucci & Louis, hello baby everything

Zaljubljenica mode vs.baby stvari i Rode 

Šopingholičarka. Ne volim baš tu riječ. Općenito ne volim riječi koje naslućuju na ovisnost ili se povezuju s istom na bilo koji način. Jedina ovisnost koju priznajem i potpisujem je ona o bebi, djeci, njihovom mirisu, nedužnosti i neiskvarenosti. O cici, također, jer nakon godinu i pol dana dojenja “how about licemjerno” bi bilo izreći išta drugo! No, vratimo se sada kupovini i slatkim mukama, te pojašnjenju kako u samo tri koraka od zaljubljenice Net-a-porter-a i mode postati zaluđenica baby stvarima i “mamečim” grupama gdje spominju Rode.

Poroci Miamija

Niti jedna žena na ovom svijetu nije šopingholičarka. Mi samo pomažemo ekonomiji. Ako smo uz to još i mame, pomaganje uzme maha pa svim tim dječjim stvarima i must have opremi odolijevamo kao hamburgeru na dijeti ili čaši vina nakon napornog dana. Kako tom svom slatkom djetetu onda ne kupiti dekicu koja miriši na jaglace i na novu Instagram fotografiju u žutoj kombinaciji?

Jer, na to te podsjećaju jaglaci po kojima miriši dekica, zar ne? I taman kad kupiš nju, vidiš autosjedalicu i ostalih osamsto pedeset matching stvari istog tona u kojima svoje dijete možeš zamisliti vjerno kao sebe u Miamiju, no shvatiš da je ipak lakše (i pristupačnije) kupiti AS nego otputovati u Miami.

Šoping liječi, a jeftiniji je od terapije 

Prije djece u šopingu sam uživala na dnevnoj bazi. Na kupovinu sam reagirala kao bucka na tortu sa šlagom, no riječ ovisnost ćemo ponovno izostaviti jer veže negativne konotacije baš kao što vitamin C na sebe veže željezo. Pošto je šoping sve osim negativan, barem dok račun ne stigne tebi ili tvom mužu na e-mail ili kućnu adresu, smatrajmo ga terapijom. Ako stiže mužu, situacija je mrvicu gora i tada je sasvim opravdano koristiti riječ “ovisnost” i ispričati se za svoju bolest do idućeg puta, bez terapije naravno.

Bye Manolo, Gucci & Louis, hello baby everything

Sve mi koje smo donedavno pratile online stranice za modu, te u trudnoći kukale kako nikada više u ništa s tih stranica stati nećemo, brzinom svjetlosti prebacile smo se na opremu, odjeću i dodatke za one koji jedini izgledaju slatko kada se debljaju- na djecu. 

Nordijski stil, autosjedalice, kolica, ergonomske nosiljke, premium brendovi i ostala aparatura pojmovi su s kojima u zadnje vrijeme barataš bolje nego teta na šalteru s tvojim novcem i biljezima. Zašto? Zato što si mama i to ti je prirodno stanje u ovoj fazi života, te zato što su to sada prioriteti.

Prioriteti su se promijenili toliko da sada umjesto cipela, torbi, nakita, parfema i šminke kupuješ autosjedalice, kolica i posebne ergonomske dizajne otprilike svega što se na tržištu nudi.

Koliki je to preokret govori činjenica da je nekada sve što uključuje riječ ergonomski, ortopedski i anatomski bio sinonim za ružno, starce i općenito nešto što se izbjegavalo kao pogled učiteljice na usmenom ispitu u školi. Što se tiče kupovine, a i ergonomskog, danas je obrnuto. Da si mama znaš kada ideš u kupnju za sebe, a vratiš se sa stvarima za djecu. A, sve što je ergonomsko prvo je na listi i dapače, veseliš mu se kao sarmi, odojku i francuskoj za Novu godinu.

No, da skratimo…Ako si rodila i imaš djecu, situacija je otprilike ovakva: ono što su za Carrie Bradshow i tebe nekada bile cipele Manolo Blahnik, sada su kolica ili nosiljka, ovisno o tome na što imaš fetiš. A, ako si trudna i šoping te ne čini više sretnom, kupuješ na pogrešnom mjestu.

Kako ne bi kupovala na pogrešnom mjestu i obilazila 1373 dućana s trbuhom do zuba gegajući se kao čovjekoliko kitovo mladunče, u Westgate shopping centru od 15.-17.11.2019. održava se Sajam beba, djece i trudnica. Taj sajam je ukratko za mame sve ono što je Disneyland za djecu. Svi su dobrodošli, a oni s mladuncima najviše.

Čuvarice ekonomije napadaju

Ako ste u slatkim brigama, renoviranju dječjih soba ili u jednostavnom obnavljanju asortimana vaše bebe, znajte da svima treba ono osnovno: kolica, autosjedalica, krevetić, i dodala bih, nosiljka. Sve to naravno košta no, bitna stavka za nas šopingholičarke tj. one koje čuvaju ekonomiju je ta da zapravo ne nagomilavaš, već profitiraš pošto uz tri kupljene stvari i najavljene popuste, četvrtu praktički dobivaš gratis – kad tako predstaviš stvari mužu recimo, tko bi se bunio? 

Sajam traje 3 dana i vikendom je, što je korisna informacija za one koji preko tjedna rade. Westgate ima i igraonicu, što znači da imate li djecu, a ne želite da vam kupovina uz njih nalikuje kružnom treningu, na ovoj informaciji bit ćete mi zahvalni kao Papi vikendom ako ga pustim da spava.

Također, ne posjedujete li automobil ili svekrva ne želi s vama u isti, no želi na sajam, autobus je  besplatan.

Svi mi imamo neke preferencije i osjećaje vezane uz kupovinu i navike. Što je za Papija san i mir na kavi, za mene je kupovina i mir u glavi.

Nekada je to značilo Fashion week, cipele, te Sajam mode i ljepote. Sada je to Sajam beba, djece i trudnica, a za ostalo ni vremena ni živaca. Prodajnih mjesta je zaista puno, te ćete se vjerojatno osjećati kao Charlie u tvornici čokolade. Većinu stvari, kao i kod kupnje automobila, možete isprobati na licu mjesta, te čuti odgovore na ključna pitanja iz prve ruke. To su sve stvari koje radimo ako nešto trebamo, no budimo realni, na sajmove i u baby dućane idemo po ono što trebamo, a vraćamo se s onim što želimo. 

Ono čemu se veselim je da će na sajmu biti dosta premium brendova, no kao u svemiru, važno je naći balans između cijene i kvalitete. Isto kao i u životu – ako si kvalitetno skuhala, a muž te kvalitetno počastio frizurom – brak je sretan, a svemir i osjećaji u generalnom balansu.

Da bi se balans u braku, džepu i vremenu održao i dalje, zapamtite, sajam traje cijeli vikend i vremena ima dovoljno za izabrati najbolje. Pokušajte obuzdati hormone i bez obzira na besplatan autobus, povesti sve ukućane! Jer kako se ono kaže: besplatna opcija je uvijek najskuplja opcija!

Vidimo se na sajmu. Keep calm & povedi svekrvu❤

¡Hasta pronto y besos!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *