21 stvar bez koje ne idem u rodilište

2.blog iCandy mame blogerice posvećen je pripremama za rodilište

Nakon pregledanih raznih popisa, kratkih i dugih, nekih korisnih, a nekih baš i ne, vođena vlastitim iskustvom odlučila sam sastaviti svoj popis stvari za rodilište. Na popisu se nalaze i stvari koje nisu neophodne, ali pošto sam shvatila da u iCandy torbu, koja je inače namijenjena kolicima stane apsolutno sve pa i više od toga, spakirala sam sljedeće:

 1. DOKUMENTI I DOKUMENTACIJA – Pri ruci. U rađaoni ne vjeruju baš na riječ. Vole vidjeti napismeno. Govorim iz iskustva, pa bi to bilo dobro imati u torbici pri ruci.
 1. PUNJAČ – Obavezno. Najgore što ti se može dogoditi je da ti se ugasi mobitel u bolnici, a starija djeca ljubomore doma. Beat that!
 2. 2 SPAVAĆICE – Jedna vam neće biti dovoljna zbog očiglednog razloga. Upravo ste rodili i situacija s tijelom nije baš bajna. Možda neke bolnice daju svoje, ali ne garantiram.
 3. ULOŠCI (4 paketa) – Što više, to bolje. Potrošit će se. Možda ne u bolnici, ali kasnije sigurno.
 4. JEDNOKRATNE MREŽASTE GAĆICE (3 paketa) – Nek’ se nađe. Antea kaže da izgledaju kao mreža košarkaškog koša. Veličina je tu negdje, to sigurno.
 5. 2 GRUDNJAKA ZA DOJENJE – Za bolnicu je dovoljan i jedan. Drugi nosim jer je lijep.
 6. BLAZINICE ZA GRUDNJAK – Svi se nadamo da neće curiti van, ali bolje spriječiti nego liječiti. Nitko ne želi ” smajliće” na cicama.
 7.  JAPANKE – Praktično, za okolo i za u tuš. Ovisi u kakvom je stanju wc vaše bolnice. Ja sam ziheraš – ja nosim i svoj toaletni.
 8. BADEMANTIL – Htjet ćete se zagrnuti dok šetate ili vam dođu posjete. Ugodnije će biti vama. I drugima.
 9. ŠAMPON I GEL ZA TUŠIRANJE – Iako su osnovne stvari vjerojatno dostupne u bolnici, iz bolnice želimo izaći mirišljavi i zaboraviti na porod. Ja sam nadobudno spakirala šampon za volumen. Možete i obični. Ovo je level pro.
 1. RUČNICI – Nismo doma da se sušimo na zraku…
 2. NEWBORN PELENE I BABY VLAŽNE MARAMICE – Neke bolnice daju, ali ja volim imati svoje.
 3. ULJE PROTIV STRIJA – Preventivno. A ako ih srećom ili genetikom niste dobili, svejedno ga koristite. Ulje je. Za kožu je. I fino miriši. Nema dalje.
 4. BRITVICE – Zbog vena i kapilara ne mogu na depilaciju, pa bolje biti spremna nego izaći ko’ Jeti.
 5. ŠTAPIĆI – Bit ćete gladni. Točka.
 6. VODA – I žedni. Jako. Dojenje uzrokuje žeđ. Iskrena preporuka za bočicu na dudu koja stoji što bliže vama. Kada krenete dojiti, postat ćete žedni, a ne želite izgubiti pozu jer je voda predaleko. Tko ne doji neka ponese termosicu kave. I popije malo i za mene.
 7. DUDA – Ja nisam protivnik duda i nosim ih u bolnicu, evo treći put. Nisu dozvoljene, naravno nisu neophodne, svakako imaju svojih mana, ali meni su pomogle.
 8. ŠMINKA I PEGLA ZA KOSU– Da izađemo iz bolnice ko’ Kate Middleton.
 9. STEZNIK– Ista stvar kao i duda. Nisu oduševljeni, ali trbuh je moj i ja ga trebam vratiti na staro mjesto. A to nije kod koljena.
 10. KNJIGA ILI NETFLIX– Budimo realni. Tek rođene bebe uglavnom spavaju. I jedu. A mi tamo moramo biti 3 dana minimalno. Zatoo Netflix i serije. Woohhooo
 11. SLUŠALICE – Jer ne žele svi slušati vaše serije.

Osim popisa stvari za rodilište, ne zaboravite napomenuti mužu, dečku, mami (tko god da dolazi po vas) da od uzbuđenja ne zaboravi odjeću za vas i dijete, te jaje obavezno! Ja nosim BeSafe iZi Go Modular i-Size – jaje.  Bez svega mogu, ali izaći iz bolnice bez jajeta ne mogu! 😀

Ako ste se iznenadili količini stvari koja stane u iCandy torbu za pelene, pogledajte video i uvjerite se sami!

Svoju check listu možete preuzeti ovdje: CHECK LISTA ZA RODILIŠTE

¡Hasta pronto y besos!

Pročitajte još sadržaja! [wdi_feed id=”1″]

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *