Tko još vjeruje u bapske priče?

Prošlo je nekoliko tjedana otkad smo se čitali. Dosta toga se dogodilo. Pa krenimo.

Kad sam već mislila da ću oboriti rekord tjedana u trećoj trudnoći, u 42. tjednu stigao je mali tamnoputi smotuljak – Franco. 

Sto baba, kilavo dijete – ili?

Nakon što sam cijelu trudnoću slušala kako će vjerojatno ranije, jer je treće, jer je nisko, jer je dečko…i ostale bapske priče, zapitala sam se drmaju li to mene hormoni ili je svim ženama tako nakon raznih pogađanja, nagađanja i pretpostavki.

Top 3 izjave na koje vjerojatno sve trudnice svijeta stavljaju VETO:

1. Još si u komadu? Kad će to više?
2. Ranije će, samo se prvo prenese!
3. Sigurno ste planirali sina, kad već dvije cure imate.

Trebao je biti inducirani porod, ali…

Cijelu trudnoću nisam mogla primirisati restoranima, niti pomisliti na miris vina jer morska bolest je nula naspram muke koju je meni izazivala hrana i piće. 

Tu subotu Papi je izašao na piće i ja sam automatski (valjda od ljubomore) dobila trudove. Kad neću ja, nećeš ni ti. Well played karma, well played!

Nakon što smo utvrdili da nije ljubomora i da nisu lažni trudovi, došli smo na sv. Duh. S trudovima, ali ležerno. Pošto sam i cure rodila tamo, iz iskustva znam da su svi dragi, simpatični i vrlo stručni. Atmosfera ko’ da se znamo godinama i  idemo na kavu. Dobro poznata ekipa i uhodani team u rađaoni, navijali su s nama u duhu navijača svjetskog prvenstva i Franco je stigao za dva sata. Brzo, ali ne tako ležerno kako se činilo na početku.🤣

Top 3

Srećom, sve je prošlo u redu, pa doma smo bili već treći dan, a u šetnji šesti. Prerano? Mislim da to ovisi od osobe do osobe, te da je svatko sposoban za svoje dijete sam procijeniti kada je najbolje izaći u šetnju. Ista stvar je i s prvim putovanjem. Prijedlozi su dobrodošli, ali nametanje mišljenja ne. Pomoć i mišljenje volim zatražiti. Dođu li sami, uglavnom se opečem.

Top 3 NE izjava/pitanja friškim mamama vezano uz izlazak bebe iz doma:

1. Kako tako mala beba već vani?
2. Idete na more, a tek se rodio/la?
3. Smeta mu/ joj sunce, stavite kapu- ova izjava je moj osobni favorit!

3 prve šetnje – da utvrdimo gradivo

Naravno da se prvu, PRVU šetnju odradi s prvim djetetom i to s najvećim strahom, a na pamet nam pada puno pitanja; je li prerano za prvi izlazak, jesam li ga dovoljno ili pretoplo obukla, jesam li sve ponijela…

Prva šetnja često izgleda kao put na drugi kontinent jer ne želite da vam nešto slučajno zafali. Mislim, zamislite da vam treba dekica, a vi je nemate ili možda rezervna robica, možda padne kiša, pa i navlaka za kišu, možda će jako sunce pa i suncobran. Zapravo, izlazite samo na pola sata, i većina vam toga ni ne treba.

S drugim djetetom je to malo ležernije prošlo. S drugim sam birala lagana kolica koja zauzimaju što manje mjesta i nosila što manje stvari. 

S trećim je sve već išlo ko’ po špagi. Bitno je da su sva djeca na broju, da svi, pa i pas stanu “na kolica”, te da slobodnih ruku mogu popiti (barem) jednu kavu dok smo u šetnji…I našla sam idealna! Bolje rečeno – ona su mene pronašla. 😀

Family pack kolica

Ovaj put imam iCandy Orange kolica koja podržavaju teret do 55 kg, imaju ugrađen buggy board, pogodna su za sve terene i podloge, imaju 30 različitih konfiguracija, uključujući vožnju dvoje djece istovremeno. Ima mjesta i na buggy boardu, a ukoliko posjedujete kućnog ljubimca koji nije veliko prase kao moj ili želite ukloniti sjedalo starijeg djeteta, sve stane u košaru za stvari ispod kolica. Kolica se sklapaju jednim potezom (mame će znati da je ovo velikiii plus), te se svi djelovi mogu skidati pa bez problema stane u mali gradski auto kakav inače vozim. 

U Orange-u je spas!

Zaključak je sljedeći: treća prva šetnja je prošla glatko, jer sam već ispraksirana, a i jer imam kolica koja su super za sve moje ukućane (osim Papija, on ne stane na njih ;)).

Kad se svi ukrcamo na šetnju, Orange je moj spas, moja sigurnost, moja praktičnost, moja kava i moj mir. Želite li ležerno šetati po parku, gradu, brdima, gdje god, razmislite o iCandy kolicima. Ako ste osoba kojoj je važan izgled kolica kao i funkcionalnost, za vas je Peach. Meni je uz dvoje djece Orange model idealan jer dizajn i izgled ovih kolica nije umanjio njihovu funkcionalnost.

Uskoro selimo u toplije krajeve tj. putujemo na more. Kako će odmor izgledati s troje djece i psom, ni sama ne znam, ali jedno sam sigurna – moći ćete o našim morskim avanturama čitati u novom blogu!

¡Hasta pronto y besos!

[wdi_feed id=”1″]

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *