Marcela Sambol iCandy mama blogerica

7:30 na satu … Četvrtak je.

Svakim danom budim se sve ranije. Beba spava – u trbuhu – miran je i tek se tu i tamo ritne. I njegov tata evo spava kraj mene i on se tu i tamo samo ritne.

 

Aplikacija na mobitelu javlja da je danas točno 35 tjedana trudnoće (!?!) TRIDESET I PET!

Pa ja sam u zlatnom ‘finišu’… MI – nas dvoje – moja beba i ja, smo u finišu. Dijeli nas još najviše 35 dana (računam u sebi – 5 tjedana x 7 dana = 35 dana) od upoznavanja, od našeg prvog čvenka.

 

Govorili su mi neki, još prije, da će mi doma biti dosadno u trudnoći, ali nije niti dan prošao da mi je bilo dosadno. Ako ništa pogledala sam bezbroj filmova i serija, uživala u kuhanju, šetnjama, shoppingu

 

I danas, evo, ovog tmurnog proljetnog četvrtka – samo 35 dana do termina – odoh u šetnju do tržnice po neke sitnice.

 

Odlazak na tržnicu u trudnoći je pak poseban doživljaj. I inače obožavam ići na plac, a sada pogotovo. Svi dodaju nešto ‘za bebu’, svi pitaju jel dečko ili cura, svima se nekako lice ozari kada ugledaju trudnicu.

 

A ja?

 

Ja ću ponovno, već tradicionalno, zabadati nos u svaka kolica i svaku bebu koja prođe kraj mene i zamišljati kako ćemo uskoro moj sin i ja šetati.

 

Krevetić već par mjeseci stoji napola spreman.

 

Spremni smo i mi, ili barem tako mislimo, i svakodnevno razgovaramo kako jedva čekamo da nas bude troje.

 

Muž se pomalo budi … čudno mi je oslovljavati s ‘muž’ iako smo već mjesec i pol u braku. Više ga volim zvati ‘moj Miha’ jer je MOJ već skoro 11 godina i jer je Miha i jer smo brzinski odradili naše minimalističko vjenčanje i potpuno zaboravili da se to uopće i dogodilo jer je za nas sve ostalo isto.

 

Volim ga. Volim kada me gladi po trbuhu i kada mu svira gitaru. Volim što mi je najbolji prijatelj i što se smije sa mnom kada me obuzmu trudnički hormoni pa se smijem i plačem u isto vrijeme. Volim što ovu trudnoću živimo zajedno i dijelimo svaki njezin dio, kao i sve drugo u životu.

 

Sjećam se kako je u početku sramežljivo i oprezno razgovarao s bebom u trbuhu. Oduvijek sam znala da će biti savršen tata i najbolji prijatelj svome sinu.

 

Skuhao nam je prvu jutarnju kavu pa moram ustati i započeti još jedan trudnički dan. Kavica, šetnjica, iščekivanje.

Dan ‘D’ se bliži. Brojimo sitno …

 

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *