Sandra Osrečki iCandy mama blogerica

Moj dan s bebom

Odbijam pisati o majčinstvu i njegovoj težini. O toni prljavog veša koji već tjednima stoji u kanti, o zdravom bebinom ručku, koji umjesto u njenom trbuščiću, završi na podu kuhinje. Ne želim pisati o besanih noćima i slinavim nosićima,prolivenim kavama i prljavim otiscima prstića na svim staklenim površinama u kući. Odbijam pisati o ispremetanim ladicama i igračkama nasred dnevnog boravka. O plaču i histeriji. O žongliranju s mobitelom na ramenu, bebom u naručju, kuhačom u ruci, mišem i laptopom u krilu, i ostalim “gadgetima“ nužnim u današnjem  modernom kućanstvu.  Želim vam ispričati priču o našim jutrima.

Otvaram oči okupana mirisom bebi kreme i pudera, po meni se valja toplo mazno klupko ljubavi i sreće. Zajedno pripremamo prvu jutarnju kavu i uživamo u zobenoj kaši. Kuća je savršeno čista, tulipani se crvene u vazi, miris svježe ispeglanog rublja širi se sobom. Dan je sunčan ,oblačimo svoje lagane proljetne haljine, ona lista slikovnicu dok se ja šminkam i friziram. Izlazimo u grad na subotnju špicu,u miru pijem kavu dok moja princeza spokojno spava u kolicima. Svjež zrak ju je omamio te ona nastavlja spavati dok mama obavlja shoping. Šećemo Gornjim gradom , upijamo zrake sunca, svraćamo na Dolac po namirnice za ručak, dobivamo komplimente prodavača cvijeća i životne savjete bakica sa štandova. Kolica smo pretrpale vrećicama punih svježeg povrća bebi za ručak i šarenog proljetnog cvijeća za mamu…

Moje majčinstvo čine mirisi moje bebe, okusi njenih mekanih obraščića dok ih ljubim , zvuk njenog smijeha  dok joj po stoti put pjevam “ Fivelittlemonkeys” i njeni nježni dodiri dok se uspavljujemo. To je moj savršeni dan i nijedan nered i prljava kuća, neprospavana noć i prljava pelena neće umanjiti njegovu ljepotu i važnost .

Originalan tekst s integriranim fotografijama možete pronaći ovdje: Moj dan s bebom

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)