Nacionalni dan duginih beba

Utorak, 22. kolovoza obilježava se Nacionalni dan duginih beba, važan dan za odavanje počasti svim duginim bebama na svijetu, kao i za odvajanje trenutka za prisjećanje i razmišljanje o braći i sestrama koji su bili prije njih i nažalost nisu s nama.

U iCandyju smo nevjerojatno ponosni što radimo s toliko roditelja, uključujući one koji su nažalost doživjeli gubitak bebe. Osjećamo veliku strast u podizanju svijesti o nevjerojatnoj podršci koja je dostupna onima kojima je možda potrebna, a to je također prilika da proslavimo prekrasne bebe rođene zahvaljujući napornom radu koji se odvija u nevjerojatnim istraživačkim centrima, klinikama i dobrotvornim organizacijama diljem svijeta.

Tommy’s je najveća dobrotvorna organizacija koja provodi istraživanje gubitka trudnoće i prijevremenog poroda u Ujedinjenom Kraljevstvu. Oni nude nevjerojatnu podršku, informacije i specijalističku skrb za svakoga tko je doživio gubitak bebe i pomogli su tisućama obitelji da vrate kući svoju duginu bebu nakon što su doživjeli slomljeno srce zbog gubitka. Za više informacija ili pridruživanje njihovoj grupi za podršku gubitku bebe na Facebooku posjetite njihovu web stranicu ovdje.

Često je traženje pomoći najteži dio, ali nevjerojatne organizacije kao što je The Miscarriage Assocation dostupne su za pružanje informacija i podrške onima kojima je potrebna. Oni nude mrežu volontera grupe podrške s osobnim iskustvima diljem Ujedinjenog Kraljevstva, koji mogu ponuditi stvarno razumijevanje. Da biste pročitali više o njihovim opsežnim uslugama podrške, posjetite njihovu web stranicu ovdje.

Važno je zapamtiti da nikada niste sami, a brojne naše neizmjerno hrabre i proširene iCandy obitelji podijelile su svoje pojedinačne priče, zajedno s vrijednim savjetima za one kojima bi to moglo biti od pomoći.

 

Tara Burnett:

“Dok ovo pišem osjećam kako mi oči naviru i suze se kotrljaju niz obraze, jer je Dan dugine bebe nešto što možemo proslaviti ove godine. Winnie sada ima četiri mjeseca i ona je naša dvostruka dugina beba. Nakon što sam izgubila dvije bebe prije Winnie, nikad nisam mislila da ćemo doći ovdje gdje smo sada. Prošlo je nekoliko godina kao vrtlog, od padanja do dna i ponovnog polaganog penjanja, ali uspjeli smo.

Gubitak djeteta vas nikada ne napušta. Malo i tvog srca odlazi, ali kada tvoja duga stigne, dolaze sa zavojima i flasterima da pomognu ranama da zacijele. Još uvijek boli i još uvijek puno razmišljam o našim gubicima, ali volim zamišljati da mi je Winnie doslovno zamotala srce i pomogla ublažiti bol. Ona je naše malo čudo i znam da njezina braća i sestre žive kroz nju.

Svima koji još čekaju svoju dugu, vidimo se. Moj jedini savjet je da nikada ne gubite nadu. Nada je jedina stvar koja me držala u najmračnijim danima. Nada je bila jedina stvar koja me probudila ujutro i jedina stvar koja mi je pomogla da spavam noću.

Nikada nećete “preboljeti” svoje gubitke, ali obećavam da će s vremenom stvari postati lakše. Nalazim veliku utjehu u posjećivanju spomenika našim bebama i njihove godišnjice koristimo kao dane kada nam je dopušteno biti tužni i iskoristiti ih da odamo počast njihovim malim životima koliko god mali bili, ostavili su veliku rupu u našim životima.”

“Oboje moje prekrasne djece su dugine bebe. Rodila sam Lea nakon prekida iz medicinskih razloga 2020. i nakon spontanog pobačaja pozdravili smo naše prvorođeno živo dijete, Ellis, u našoj obitelji. Nakon još jednog pobačaja dočekali smo Aubrey. Pet trudnoća i dvoje djece čudno je čitati u mojim medicinskim bilješkama i gorko je slatko. To je divan način da se prisjetim svojih beba koje sam hranila i voljela makar i na trenutak, ali to je i stalni podsjetnik na gubitak unutar naše obitelji.

Iako toliko žena prolazi kroz to, gubitak djeteta može biti jedan od najusamljenijih osjećaja.

Meni je bilo tako teško osjećati se povezanom s bilo kim oko sebe, gotovo kao da nitko nije znao pravu stvar reći ili učiniti. Ako je netko koga poznajete izgubio bebu:-

Pobrinite se da znaju da ste tu za podršku na bilo koji način. Sve, bez obzira koliko malo, bit će cijenjeno. Bilo da je to poruka kojom ćete im dati do znanja da su vam na umu, preuzeti topli obrok ili im poslati cvijeće.

Vijesti o trudnoći mogu sada jako boljeti. Dobiti nečiju vijest o trudnoći u velikoj grupi ili kao objavu na Instagramu može jako boljeti. Obratite se izravno njima i pobrinite se da im date vremena i prostora da to obrade.

Razgovarajte o bebi koju su izgubili ako su spremni. Vrlo sam otvorena i uvijek volim da me se podsjećaju na bebe koje sam izgubila takve kakve jesu i uvijek će biti dio naše obitelji.

Mali dar s imenom njihove bebe može potvrditi njihovu tugu i dati im prekrasan podsjetnik na njihovu bebu. Jedan moj prijatelj kupio mi je svijeću s Leovim imenom i datumom rođenja i to mi je jedan od najdražih darova koje sam ikada dobila.

U konačnici, svatko tuguje na različite načine, ali znati da je prijatelj tu da te podrži kada ga trebaš je nešto što nikad ne zaboravljaš.”

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)